• Blair Gratton Architects Extension

About This Project

The extension we designed at the rear of the property was part of an open-plan living area and comprised a steel framed single storey addition. The roof over-sails an outside sitting area which is level with the floor inside so that there is no step between inside and out.

We administered the project from the initial meeting through planning approval and building regulations stages to the on-site stages with a chosen contractor after a tender.

The 1930’s bay fronted detached house was fully re-worked internally during a 16 week contract period:

  • Underfloor heating system installed with upgraded electrics throughout
  • Removal of rear wall to kitchen and formation of large open plan day room with level access to the garden
  • Upgrade of thermal elements in existing loft space
  • Removal of two chimney stacks, full height
  • Installation of bespoke designed kitchen

 

Category
Domestic